Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Dimmable και μη Dimmable LED λαμπτήρες

Dec 08, 2015

Πολλά εκ των υστέρων εξοπλισμού LED λαμπτήρες που πωλούνται σε δύο εκδόσεις? Dimmable και μη dimmable. Θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό τύπο για σας κύκλωμα φωτισμού.

Για αρκετά χρόνια την κατασκευαστές εισαγωγή λαμπτήρες LED στην αγορά με στόχο την ενδεχόμενη αντικατάσταση πυρακτώσεως και τους λαμπτήρες CFL. Σχέδιο των λαμπτήρων αυτών έχει εξελιχθεί από πολύ απλές μη dimmable λύσεις, να εξελιγμένο αλλά ακριβό dimmable λύσεις, τότε τελικά σε πιο οικονομικές λύσεις dimmable.

Θαλερότητα λαμπτήρες LED μπορείτε να εξοικονομείτε ενέργεια και αλλάζει την οπτική εμφάνιση και τη διάθεση του διαστήματός σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα dimmable LED λαμπτήρα σε ένα μη-dimmable κυκλώματος. ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μη-dimmable λάμπα σε ένα dimmable κυκλώματος, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο λαμπτήρα και ή το κύκλωμα. Αναπόσπαστο λαμπτήρες επισημαίνονται σαφώς ως dimmable ή μη-dimmable επί της συσκευασίας και του λαμπτήρα.

Οι περισσότεροι οι αυξομειωτές έντασης φωτισμού εγκατασταθεί σήμερα έχουν σχεδιαστεί για χρήση με κυκλώματα υψηλής ισχύος να οδηγεί την παραδοσιακή λαμπτήρες που ήταν όλα αρκετά ομοιόμορφη και dimmable από ακριβώς μια αλλαγή τάσης. Λαμπτήρες LED από την άλλη πλευρά είναι χαμηλής κατανάλωσης και πιο περίπλοκη. Ένα LED λαμπτήρα είναι μια στερεάς κατάστασης προϊόν που έχει κατασκευαστεί στα στοιχεία κυκλώματος (που ονομάζεται ένα πρόγραμμα οδήγησης) που παίρνει υψηλής τάσης AC εισαγμένος τρέχουσα και το μετατρέπει σε χαμηλής τάσης Συνεχούς ρεύματος να οδηγεί τα LED. Επιπλέον προδιαγραφών προγράμματος οδήγησης δεν είναι ομοιόμορφη σε ολόκληρη τη βιομηχανία LED.

Είναι πολλών τύπων οι αυξομειωτές έντασης φωτισμού εγκατασταθεί στα σπίτια και τα γραφεία των διαφόρων προδιαγραφών (π.χ. ανθεκτική; περιθωριακή και καταληκτικά άκρη και ηλεκτρονικό). Έτσι όταν χρησιμοποιούν οι νέοι λαμπτήρες LED με υπάρχοντα dimmers υπάρχει μια αντίστοιχη της παλιάς τεχνολογίας με νέα που μπορεί να είναι προκλητική.

Αντιστοίχιση των παλαιών και των νέων

Το πρόγραμμα οδήγησης σε dimmable λαμπτήρες LED μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς τύπους αυξομειωτή έντασης φωτισμού, αλλά όχι όλους, για παράδειγμα LED λαμπτήρες τείνουν να λειτουργήσουν καλύτερα με σύρει-άκρη αυξομειωτές έντασης φωτισμού αντί περιθωριακή αυξομειωτές έντασης φωτισμού, αλλά ένα υπάρχον αυξομειωτή έντασης φωτισμού μπορεί να έχουν ελάχιστο φορτίο το οποίο είναι πολύ υψηλό για μια λάμπα LED, π.χ. έναν 60W λαμπτήρα μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν αυξομειωτή έντασης φωτισμού που έχει ένα ελάχιστο φορτίο των 25W την αντικατάσταση LED έχει μια εκτίμηση δύναμης του 6.5W - κάτω από το επίπεδο που επιβάλλει ο αυξομειωτής έντασης φωτισμού. Αφιερωμένο αυξομειωτές έντασης φωτισμού LED έχουν μια πολύ χαμηλή ελάχιστη ισχύς βαθμολογία.

Η εμπειρία της εξασθένισης μπορεί να είναι διαφορετικό με LED. Συνολικά, το LED dimming απόδοση ρυθμίζεται από την ικανότητα του οδηγού/chip LED και τη συμβατότητα του dimming κυκλώματος. Δεδομένου ότι υπάρχουν ένα τεράστιο αριθμό των πιθανών συνδυασμών των λαμπτήρων και dimmer, είναι δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια LED λάμπα που λειτουργεί σε όλα τα περιβάλλοντα θαλερότητα.

LED έχουν επί του παρόντος μια χαμηλότερη σειρά θαλερότητα από έναν λαμπτήρα-LEDs σήμερα ΔΗΜ κάτω σε περίπου 10% της συνολικής παραγωγής φωτός ενώ ίνες μπορεί να πάει κάτω σε 1-2%.  Μετασχηματιστές χαμηλής τάσης ως χρησιμοποιηθεί με προβολείς 12V MR16 επίσης να προσθέσετε την πολυπλοκότητα

Τι θα συμβεί όταν ένας αυξομειωτής έντασης φωτισμού είναι ασυμβίβαστη με ένα LED λαμπτήρα;

Πολλοί λαμπτήρες LED είναι διαφημίζονται ως dimmable, ωστόσο στην πραγματικότητα την απόδοση πολλών από αυτούς είναι εντυπωσιακές, με διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το ο αυξομειωτής έντασης φωτισμού που χρησιμοποιούνται και τη φόρτωση του κυκλώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει λαμβάνεται από το κιβώτιό του και έχει εγκατασταθεί σε ένα δωμάτιο με έναν πιό αμυδρό διακόπτη μόνο για να ανακαλύψει το τρεμόπαιγμα και άνιση προσαρμογής του το επίπεδο φωτισμού LED λαμπτήρα.

· Flickering - λαμπτήρες θα τρεμοπαίζει (μπορεί επίσης να προκύψει εάν ένα μη-dimmable λαμπτήρας χρησιμοποιείται)

· Εγκατάλειψης - δεν φως εξόδου στο τέλος της κλίμακας

· Νεκρούς travel - αναπροσαρμοζόμενη ο αυξομειωτής έντασης φωτισμού είναι εκεί είναι καμία αντίστοιχη αλλαγή στην απόδοση φωτός (το φως δεν μπορεί να αμυδρό αποδεκτό επίπεδο)

· Μη ομαλή - ελαφριά παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει από το αμυδρό να φωτεινά γραμμικά

· Πολλαπλές λαμπτήρες - θέματα για να φανούν όταν προστίθενται πολλαπλές λαμπτήρες

· Βλάβη ή αποτυχία - πρόγραμμα οδήγησης LED, κύκλωμα ή LED είναι κατεστραμμένο ή να αποτύχει.

· Φορτίο κάτω από το ελάχιστο - το φορτίο ισχύος του λαμπτήρα LED είναι κάτω του ελαχίστου απαιτούμενου από ο αυξομειωτής έντασης φωτισμού

· Μικτά μοντέλα-διαφορετικά μοντέλα των Οδηγήσεων πιθανότατα θα διαφορετικούς οδηγούς - δεδομένου ότι οι οδηγοί συμπεριφέρονται διαφορετικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θαλερότητα θέματα.

Τι μπορώ να κάνω για θαλερότητα λαμπτήρες LED;

· Σε ιδανική αναβάθμιση σας dimming κύκλωμα με καλής ποιότητας αυξομειωτές έντασης φωτισμού σχεδιαστεί για LED - εύκολο να το κάνουμε για τις νέες εγκαταστάσεις LED. Αυτό είναι μια καλή επένδυση για τη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα LED σας.

· Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το σωστό dimmable ή μη dimmable LED για τον τύπο του κυκλώματος

· Χρήση συμβατό έναν αυξομειωτή έντασης φωτισμού

· Αλλαγή θα κύκλωμα από θαλερότητα να μη-εξασθένιση, αν δεν χρησιμοποιείται πολύ

· Αφαιρέστε μετασχηματιστές που χρησιμοποιούνται με 12V MR16 λαμπτήρες και μετατροπή σε λαμπτήρες GU10 240V στην ίδια τοποθέτηση, αλλάζοντας το ντουί (πρέπει να συμπληρωθεί με έναν ηλεκτρολόγο)

· Πρέπει να θεωρήσετε το ίδιο μοντέλο και μάρκα LED λαμπτήρα για όλες τις συναρμολογήσεις σε μια περιοχή ενός δωματίου (όλες οι λάμπες θα έχουν το ίδιο πρόγραμμα οδήγησης)

· Θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα να αγοράσει ανταλλακτικά - τεχνολογία LED (όπως και με άλλες τεχνολογίες όπως τα κινητά τηλέφωνα) είναι πάντα η βελτίωση και αλλαγή.

Είναι το πιο σημαντικό: παρακαλούμε να συμβουλευθείτε έναν καταρτισμένο ηλεκτρολόγο για να κάνετε αλλαγές σας κύκλωμα.